Qigong

Τσι Γκονγκ της Ολοκληρωμένης Ύπαρξης

Quansheng Qi Gong

Νιώσε την Ενέργεια

Το Τσι Γκονγκ είναι μια αρχαία μέθοδος για τη βελτίωση της υγείας και για τη μακροζωία.
Προσφέρει ευεξία και καλύτερη ποιότητα ζωής.
Οι πρακτικοί της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής συνταγογραφούν ασκήσεις από το Τσι Γκονγκ για συγκεκριμένες παθήσεις. 
Οι  μοναχοί χρησιμοποιούν τις πρακτικές του για να ενισχύσουν και να καλλιεργήσουν την πνευματικότητα.
Το Τσι Γκονγκ είναι βίωμα, οι πρακτικές του δημιουργούν κίνηση στο Τσι με ωφέλιμους τρόπους. 
Αν ασκήσαι σε οποιοδήποτε είδος Τσι Γκονγκ και δεν νιώθεις την ροή της ενέργειας στο σώμα, τότε κάτι δεν γίνεται σωστά.
(Ειδικά σε προχωρημένα επίπεδα του Τσι Γκονγκ είναι απόλυτα σημαντικό να γίνονται σωστά).

P1050169g

Μάνος Ταμιωλάκης

Δυό λόγια για το Τσι Γκονγκ και για το τι είναι αυτό που κάνουμε

Ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με την ανατολική φιλοσοφία και τις ενεργειακές και μαχητικές απωανατολικές τέχνες το 1985 πρώτα με Τσι Κουνγκ και κατόπιν με όλα τα άλλα. Ξεκίνησα με το Master Bai Xiu-Feng στη Βιέννη και συνέχισα με το Master Lee Je-dong. Αργότερα επισκέφθηκα και άλλους δασκάλους, όμως ο σημαντικότερος όλων ήταν ο Grandmaster Zhou Ting-Jue, ο οποίος με δίδαξε όλο το στιλ του, το οποίο προερχόταν από το Μοναστήρι της Πύλης του Δράκου (Long Men Pai) του ιερού βουνού Γουτάνγκ της Κίνας. Οι σπουδές μου και οι μελέτες μου στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική -καθώς στην πορεία έγινα πρακτικός Σιάτσου- ήρθαν να πλαισιώσουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο όλη αυτή την αναζήτηση και τα χρόνια πρακτικής.

Τη γνώση που συσσώρευσα με τα χρόνια τη δόμησα σε μία σπουδή με τίτλο “Το Τσι Κουνγκ της Ολοκληρωμένης Ύπαρξης”, όπου με επίκεντρο το Τσι Γκονγκ και ραχοκοκαλιά τη θεωρία των μεσημβρινών της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής μελετάμε με τους μαθητές μου κυρίως το αιθερικό σώμα και τις συνδέσεις του αφενός με το φυσικό και αφετέρου με την πιο λεπτοφυή ενεργειακή και πνευματική μας φύση.

Όλη αυτή η εργασία βιώνεται και δεν μένει στη θεωρία. Βιώνεται στην αίσθηση της ενέργειας και των κινήσεών της που αποκτούμε, βιώνεται στην καλύτερη υγεία μας, στην ευεξία μας. Βιώνεται επίσης στην ποιοτική αλλαγή του επιπέδου διαβίωσης, καθώς όσο εξελισσόμαστε τόσο αλλάζουν και βελτιώνονται οι συνθήκες γύρω μας.

Αν η καθημερινή σκέψη και οι τρόποι που έχουμε εκπαιδευτεί ν’ αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και τη ζωή δεν σου αρκούν ούτε εσένα, αν σ’ ενδιαφέρει ν’ αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα πίσω από τα φαινόμενα σε ένα πιο ενεργειακό επίπεδο, αν θέλεις να προλαβαίνεις τις ενεργειακές ανισορροπίες πριν γίνουν ασθένειες, αν σ’ ενδιαφέρει να διευρύνεις και να απλώσεις τη συνειδητότητά σου σαν άνθρωπος, τότε είσαι ευπρόσδεκτος/η να παρακολουθήσεις Τσι Γκονγκ.

 

 

 20394627_1783235345038256_1010626041_oa

Παραθέτουμε μερικά σχόλια ορισμένων μαθητών αφού ολοκλήρωσαν τα δύο πρώτα επίπεδα:

Ιωάννα: “Τα μαθήματα αποτέλεσαν ένα όμορφο φωτεινό ταξίδι. Κατάφερα μέσα από αυτήν τη διαδικασία να έρθω πιο κοντά στον εαυτό μου και να αναγνωρίζω με μεγαλύτερη ευκολία τις ανάγκες μου, καθώς και να τις εκφράζω. Τα μαθήματα συνέβαλαν επίσης στη δυνατότητα αποδοχής του εαυτού μου και μου έδωσαν την ευκαιρία συγχώρησής του.”

Μάνος: “Κατάφερα να καταλάβω καλύτερα τον εαυτό μου και ανακάλυψα το πόσα πολλά παραπάνω είμαι από αυτό που νόμιζα. Εξήγησα γεγονότα της ζωής μου και πιο συγκεκριμένα επιπτώσεις παλαιών συμπεριφορών στο σώμα και την ψυχή μου. Λειτουργώ περισσότερο με εμπιστοσύνη στον ανώτερο εαυτό μου και αντιλαμβάνομαι τον τρόπο που αυτός επικοινωνεί μαζί μου. Απέκτησα αντίληψη της διαίσθησής μου. Αυξήθηκε η ενέργειά μου, κάτι που ήταν τρομερά αναγκαίο για μένα σ’ αυτήν την περίοδο της ζωής μου. Άλλαξε τελείως ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι το σεξ. Νιώθω ότι το Τσι Κουνγκ είναι η τεχνική που παίζει καταλυτικό ρόλο στην εσωτερική μου πορεία από δω και πέρα. Πραγματικά είμαι ευγνώμων για τη γνώση αυτή.”

Μαρία: “Το Τσι Κουνγκ ήρθε στο δρόμο μου σε μια πολύ δύσκολη και συνάμα σημαντική στιγμή της ζωής μου. Για πρώτη φορά ένιωσα κάτι πρωτόγνωρο: την ουσιαστική επαφή με το φυσικό μου σώμα, από το οποίο ήμουν σχεδόν αποκομμένη για πολλά χρόνια… καθώς και την αρμονική κίνηση της ενέργειας μέσα μου. Αισθάνομαι κι οραματίζομαι το ενεργειακό μου σώμα πιο πυκνό και φωτεινό… Ήρθαν πολλές αλλαγές στη ζωή μου, σε πολλά επίπεδα. Υπήρξαν εύκολες αλλά και δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια της πρακτικής, στιγμές αυτογνωσίας και πνευματικής εξέλιξης. Σε ευχαριστώ πολύ δάσκαλε για την πολύτιμη καθοδήγησή σου..”

Αργυρώ: “Νιώθω ότι έχει αυξηθεί η αντοχή μου, τόσο η σωματική όσο και η ψυχική, καθώς και η δύναμή μου. Γενικά αυξήθηκε το αίσθημα της ευεξίας. Παρατήρησα μεγαλύτερη ευκολία συγκέντρωσης και γενικότερα αυτοελέγχου και παράλληλα ελαχιστοποίηση της ανοχής μου σε πράγματα που θεωρώ αντίθετα με το αξιακό μου σύστημα. Και κάτι που ίσως να ακουστεί παράξενο: συμφιλιώθηκα με το σκοτάδι.”

Λαμπρινή: “Τα περισσότερα πράγματα που κάναμε στην πρακτική μου φαινόταν σχετικά δύσκολα, όμως με την εξάσκηση παρατηρούσα διαφορές που έκαναν την καθημερινότητά μου πιο ευχάριστη. Γι’ αυτό και όσο προχωρούσαν τα μαθήματα ήθελα να μάθω κι άλλα πράγματα. Κυρίως βελτιώθηκε η συγκέντρωσή μου και απέκτησα μεγαλύτερη ευαισθησία σε αλλαγές στον εαυτό μου και στο περιβάλλον μου, οπότε η κατανόηση και η αντιμετώπισή τους μου φάνηκε πιο εύκολη. Τελειώνοντας με την ύλη κέρδισα μεγαλύτερη αυτογνωσία και απέκτησα μεγαλύτερη διάθεση να βελτιωθώ σε τομείς που ήμουν πιο στάσιμη απ’ ότι σε άλλους. Στο τέλος, αυτό που νομίζω ότι κέρδισα πιο πολύ είναι ότι αγάπησα περισσότερο τον εαυτό μου και αποδέχτηκα χαρακτηριστικά μου που στο παρελθόν ήμουν πιο αυστηρή κριτής απέναντί τους. Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες γνώσεις και την καθοδήγηση.”

 

L1050969a

 ΚΟΣΤΟΣ

1ο Επίπεδο: 200 Ευρώ (σε ιδιαίτερα 250/10 ώρες)

2ο Επίπεδο: 250 Ευρώ (σε ιδιαίτερα 300/10 ώρες)

3ο Επίπεδο: 300 Ευρώ (σε ιδιαίτερα 350/12 ώρες)

Η όποια συμβουλευτική υποστήριξη, καθοδήγηση κλπ. μετά από την εκμάθηση κάθε επιπέδου -κάτι που θα είναι απολύτως απαραίτητο- είναι, φυσικά, δωρεάν.


2

Σεμινάριο στα νησιά Lofoten στη Νορβηγία

Περιγραφή των επιπέδων της Σπουδής στο Quansheng Qi Gong

Το Πρόγραμμα Σπουδής στο Τσι Γκονγκ της Ολοκληρωμένης Ύπαρξης χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα:

Επίπεδο πρώτο

Το πρώτο επίπεδο αποτελεί το θεμέλιο στο σύστημα και είναι ένας πολύ γρήγορος τρόπος να συλλέξουμε ενέργεια προκειμένου να φορτίσουμε το σώμα, να μάθουμε να χαλαρώνουμε, να καθαρίσουμε την εσωτερική ενέργεια στους μεσημβρινούς και να ισορροπήσουμε τις Γιν-Γιάνγκ ενέργειες, σύμφωνα με την Ταοϊστική θεωρία. Η συνολική μας υγεία και ζωτικότητα θα αυξηθεί.

Στο πρώτο επίπεδο θα μάθουμε πιο αναλυτικά:

 1. Θεωρία και ιστορικά στοιχεία για το Τσι Γκονγκ, για το Γιν-Γιανγκ και για τα 5 στοιχεία
 2. Τι σημαίνει για την παθολογία του οργανισμού η υπερβολή ή η έλλειψη ενέργειας και πώς το Τσι Γκονγκ αποκαθιστά την ισορροπία
 3. Σωστή στάση και ευθυγράμμιση του σώματος.
 4. Διάφοροι τρόποι αναπνοής (βουδιστικός – ταοϊστικός) και πώς μπορεί η αναπνοή να λειτουργήσει ως καταλύτης για την ενότητα σώματος και πνεύματος.
 5. Επικέντρωση στο “πεδίο ελιξιρίου” (Νταν Τιέν) και ενεργοποίησή του (διάφορες μέθοδοι)
 6. Διαλογισμό πάνω στο φωτεινό ενεργειακό περίβλημα του σώματος.
 7. Θεωρία για τους τρεις θησαυρούς (San Bao) και πως βοηθάει το Τσι Γκονγκ στη διατήρησή τους
 8. Στατικές πρακτικές Τσι Γκονγκ – Πολικότητα, συγκέντρωση και αποθήκευση του Τσι
 9. Σειρά δυναμικών πρακτικών του Τσι Γκονγκ – κίνηση του Τσι στο σώμα

Το πρώτο επίπεδο ολοκληρώνεται ουσιαστικά όταν νιώθουμε σταθερά θερμότητα στο “κάτω πεδίο του ελιξιρίου” (Κάτω Νταν Τιέν).

 

1235538_613626755324222_1290435335_n

Σεμινάριο στη Βιέννη

Επίπεδο δεύτερο

Το δεύτερο επίπεδο εμπεριέχει την πολύ σημαντική πρακτική της Μικροκοσμικής Τροχιάς. Ο Μικρός Ουράνιος Κύκλος, όπως αλλιώς ονομάζεται, καλλιεργεί και εκλεπτύνει την ενέργειά μας, πράγμα πολύ σημαντικό για όλους, αλλά ιδιαίτερα για όσους ακολουθούν ή θέλουν να ακολουθήσουν το δρόμο του θεραπευτή. Όλη η θεωρία και η πρακτική των δύο πρώτων επιπέδων είναι ωφέλιμη για όσους εργάζονται στην υγεία, στην εκπαίδευση και στην ευεξία.

Αρχικά θα διδαχθείς πώς να χρησιμοποιείς τον οραματισμό και την πρόθεση προκειμένου να κινείς την ενέργεια με συγκεκριμένους τρόπους σε συγκεκριμένους μεσημβρινούς (κανάλια ενέργειας), με αποτέλεσμα να καθαρίσει το ενεργειακό σώμα και κατ’ επέκταση το φυσικό. Στη συνέχεια ο στόχος είναι να δημιουργηθεί περίσσευμα ενέργειας, ώστε να μην εξαντλείται ο οργανισμός από την καθημερινότητα (κυρίως η ενέργεια των νεφρών). Τέλος, θα διδαχτείς προχωρημένες πρακτικές και τρόπους για να διοχετεύεις το Τσι.

Πιο συγκεκριμένα θα διδαχθείς:

 1. Καθαρισμός των δύο βασικών ενεργειακών μεσημβρινών.
 2. Ενεργοποίηση του “Μεσαίου Πεδίου του Ελιξιρίου” (Μεσαίο Νταν Τιέν).
 3. Θεωρία και πρακτική για τη Μικροκοσμική Τροχιά και που χρησιμεύει.
 4. Θεωρία για το Μινγκ Μεν (Πύλη της ζωτικότητας), Τα Τζονγκ (μεσαίο πεδίο του ελιξιρίου), το Μι Τζονγκ (πάνω πεδίο του ελιξιρίου) και τι σημαίνει η δημιουργία του πνευματικού εμβρύου.
 5. Επτά τεχνικές χειρισμού της ενέργειας
 6. Ενεργοποίηση του εγκεφάλου
 7. Ο αλχημιστικός κύκλος της ενέργειας. Τι πρέπει να προσέχουμε.
 8. Διαλογισμός σύνδεσης του Μι Τζονγκ (ανώτερο πεδίο του ελιξιρίου) με το Μπάι Χούι (κορυφή του κεφαλιού).

Το 2ο επίπεδο ολοκληρώνεται ουσιαστικά όταν η Μικρή Ουράνια Κυκλοφορία (Μικροκοσμική Τροχιά) συμβεί απρόσμενα από μόνη της, χωρίς να την έχουμε προκαλέσει εμείς με κάποια πρακτική εκείνη τη δεδομένη στιγμή.

Elementary level 7

Διεθνές Σεμινάριο στην Παλαιόχωρα

Επίπεδο τρίτο

Το πρώτο και το δεύτερο επίπεδο διδάσκονται σε όλους. Στο τρίτο όμως επίπεδο προχωρούν μόνο όσοι πληρούν τα ουσιαστικά κριτήρια των δύο προηγούμενων επιπέδων, καθώς είναι πολύ προχωρημένο Τσι Γκονγκ. Εδώ θα διδαχτείς κατ’ αρχάς τη Μεγάλη Ουράνια Κυκλοφορία που θα συνδέσει τα οκτώ δευτερεύοντα κανάλια της ενέργειας και θα την κάνει πιο λαμπερή. Αυτό θα αυξήσει τη ζωτικότητά σου.

Κατόπιν θα διδαχτείς πρότυπα ασκήσεων που χρησιμεύουν στην ενεργοποίηση του Μι Τζονγκ (ανώτερου πεδίου του ελιξιρίου). Η επικοινωνία της αλήθειας και η διόραση καλλιεργούνται εδώ ως ικανότητες. Η κάθε μορφής πνευματικότητα και η αντίληψη όλο και πιο λεπτών πνευματικών ενεργειών ξεκινάει από εδώ. Μερικά όνειρά μας ξεκινούν να έχουν άλλες ποιότητες.

Η κυκλοφορία του Τσι (Qi) στη «Μακροκοσμική Τροχιά» ανοίγει το «κανάλι της ζώνης», το οποίο θα σε κάνει πιο ενεργό, ώστε να χρειάζεσαι λιγότερο ύπνο, θα θωρακίζει την υγεία και θα αυξήσει τη μακροζωία.

L1050956a

Επίπεδο τέταρτο (Πνευματικό Τσι Γκονγκ)

Το πνευματικό Τσι Γκονγκ εμβαθύνει και ρυθμίζει με πολύ ευαισθησία τα επίπεδα του ενεργειακού μας δυναμικού, ξυπνά και διευρύνει τη διόραση ακόμα περισσότερο, ενεργοποιεί το Bai Hui (βελονιστικό σημείο στην κορυφή του κεφαλιού) και βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε ότι ζούμε «πλέοντας» σε μια θάλασσα ενέργειας.

Αυτή η συνειδητοποίηση δεν προσεγγίζεται με τη σκέψη, αλλά βιώνεται ως εμπειρία και αυτό αποτελεί από μόνο του ένα υψηλό επίπεδο αυτοπραγμάτωσης.

Το ευχόμαστε σε όλους.

20317251_1783191675042623_1792987496_oa

 

 

cropped-LOGO-mikro.jpg

 

-Siehe den deutschen Text weiter unten-

 

Feel the energy

 

by practicing 

 

Quansheng Qi Gong

 

全生

Qi Gong is an ancient method for self healing and prolonging life. It renders one’s health extremely robust and increases longevity. It was used by the pracititioners of the Traditional Chinese Medicine for their patients (they prescribed them exercises according to their illness) as well as by monks for enhancing spirituality.  Its soft movements which are allways compined with breathing are suitable for everyone, no matter of age. 

 P1050176a

Study Qi Gong (Chi Kung) with Emmanuel Tamiolakis

Emmanuel Tamiolakis has been practising and teaching Qi Gong for many years. His Qi Gong teachers were mainly Master Bai Xiufeng, Master Lee Jedong and Master Zhou Ting-Jue. He teaches in private lessons (via skype too), in groups or in seminars in Crete and anywhere else in Europe he is invited to. Feel free to contact and ask for information.

 

P1050193

 Teaching in Norway

What is Qi Gong? 

Qi Gong is a powerful, effective method for maintaining general health and well-being. It is part of the heritage of traditional Chinese medicine and spiritualism and has been practised in China for centuries.

According to traditional Chinese medical theory, every human body is a dynamic and self-contained system that is in constant interaction with the universe. “Qi” means energy and “Gong” means exercise. Thus, Qi Gong involves working directly with a person’s life-force energies and gathering universal energies, in order to improve health.

Qi, this inner energy or power maintains its internal and external equilibrium by moving or “orbiting” inside and outside the body. When the body’s Qi is moving properly and the body-system is in inner and outer balance, in a state of homeostasis, a person is healthy. Diseases and disorders occur when this inner energy is in stasis or still. The practice of Qi Gong helps to enhance the orbiting, the movement, of this inner energy – thereby bringing balance to the body. This is an optimal state that leads to the cure of disease and an increased sense of well-being.

By practising Qi Gong, a person can promote health, prevent disease, and even enhance beauty and delay ageing. Qi Gong, by adjusting respiration, relaxing the muscles and the mind, and promoting circulation, produces benefits that are certain to increase a person’s quality of life. In its advanced levels, Qi Gong can even help people bring forth and develop various special abilities. Qi Gong is, ultimately, about activating and opening one’s energy channels, learning to control and mastering one’s own energy as well as the universal energy, to achieve Self-Mastery.

 Emmanuel’s Method

After many years of learning and practisin Emmanuel has combined the practises of a Chi Gong Method with its origins in Long Men Pai temple with the theory of Chacras. He is teaching this method in a 4 levels course.

Description of the course in

Quansheng Qi Gong

L1050969a

 Teaching in Greece

 Level I: Fundamental Level

Level 1 is the foundation and it is the fastest way to collect positive energy; relax, heal, restore and recharge the body; and align and balance the Ying-Yang Energy. It strengthens and purifies the inner energy and the pathways upon which this energy travels, increasing your overall health and vitality. It balances the Ying-Yang for each internal organ, it strengthens and restores skin, joints, tendons, ligaments, and muscles.

In Level 1, you will learn both static and dynamic forms to absorb energy from your surroundings (Heaven and Earth) and to store it in your power centres (Tan Tians) in order to nourish, tone up and increase your internal store of Qi (energy) within your body. The dynamic movements of the Level I form are used to move the energy collected from outside to inside of your body.

Basic theory for Qigong and how it promotes longevity, good health and slowing of ageing
• How to utilise the natural and the reverse breathing depending on what the practitioner wants to do with his/her energy (Qi)
• How to connect with and absorb Qi from the environment
• How to store the Qi in the Dan Tian (energy centre)
• Meditation of cleaning the aura and rejuvenating the ethereal body
• How to create a protective shell around the ethereal body, if and when needed.
• Meditation for brain activation
• Mantra for the cleaning and activation of the 1st, 2nd, 3rd, 4th Chakra and the chakra of spleen and the theory about.
• Exercises for discharge, necessary after every practice

 1235538_613626755324222_1290435335_n

Teaching in Austria

Level 2: Intermediate Level

Level 2, Intermediate Qi Gong, teaches how to move energy in a small orbit, as well as various Qi-emitting and clearing techniques, which are crucial to maintain a balanced field; beneficial to every student, an essential training and practice for healing and health care practitioners.

In this level, we teach Qi Gong forms and meditative practices combining visualisation and the mind’s intention, that function to clear the gates along the microcosmic orbit, so that Qi can circulate freely through the channels of the spine and the front of the body. The circulation of Qi through this orbit sustains Jing (the most potent form of Qi), which increases the longevity, health and vitality of the practitioner, and purifies one’s own Qi. It also creates a reservoir for excess energy, providing a safety valve for regulating the vast amount of energy that can enter the channels through Qi Gong practice.

The circulation of Qi through the microcosmic orbit is the foundation for developing the medical Qi Gong healing skills of Qi projection and Qi vibration. Students learn exercises for training their ability to project Qi, vibrate Qi, and extract Qi. Qi projection is the basis for toning up acupuncture points, meridians, and organ systems. Once the student has purified their Qi and increased their Jing to full capacity through the practice of the microcosmic orbit, he or she is in a good position to begin extending the circulation of the Qi through the rest of the eight extraordinary channels in the macro cosmic orbit (Level 3). Circulating Qi through the main governor channel, which connects the lower tan-tian and the third eye, is necessary for inner vision and thus prepares one to proper and safe opening of the third eye.

In addition, we will teach  microcosmic orbit meditations and how to use different colours of Qi for specific different results. Last but not least you will learn mantras for the cleaning and activation of the 4th and 5th chakra for your daily practice.

  Elementary level 3

Summer retreat in Crete

Level 3: Advanced Level

Level 3, advanced Qi Gong, teaches the student to move energy in a large orbit in order to reach optimal levels of awareness, self-realisation and spiritual refinement. Here we teach Qi Gong forms and meditation practices combining specific visualisation and the mind’s intention, to open the crown (bai hui) and to clear and circulate Qi through the macro-cosmic orbit, linking the eight extraordinary channels. This is the fundamental foundation for initiating advanced internal alchemy, becoming a Medical Qi Gong healing practitioner and/or advancing and deepening your current personal healing practice, and full opening of the third-eye. Circulating Qi through the macro-cosmic orbit opens the belt channel, which makes one very energetic, requiring little sleep. It also renders one’s health extremely robust and increases longevity.

 

Level 4: Qi Gong for nourishing the spirit

It deepens and fine-tunes your level of energy mastery, awakens and expands inner vision/third eye, which helps you to see energy visually. It is a direct path to self-realisation and spiritual refinement.

 

12122907_1000877866599107_8726622743604839268_n

How to learn it

Courses are given in private lessons (via skype too) or in group. How fast you will learn it, it strongly depends on your foundations. Emmanuel teaches it in seminars too, but he can travel abroad if he is invited.

Every level takes its time for practice; therefore it is not necessary to learn more levels at once. A good idea for people living abroad is the possibility to learn via skype. In that way you save money and time. Don’t hesitate to ask about it by sending an e-mail to kallirroon@gmail.com. Emmanuel can make sure that you will learn everything you need for correct practising.

COSTS

1. Level: 300 Euros/320 Dollars (10 hours)

2. Level: 350 Euros/375 Dollars (10 hours)

3. Level: 400 Euros/430 Dollars (12 hours)

 

nskf-md

~ ~ ~

Emmanuel Tamiolakis

Τηλ. 0030 6944322432

e-mail: kallirroon@gmail.com

 

 

cropped-LOGO-mikro.jpg

 

Feel the energy

 

mit 

 

Quansheng Qi Gong

全生

 

Qigong der vollkommenen Existenz

20317251_1783191675042623_1792987496_oa

 

Haben Sie je darüber nachgedacht, daß wir Zugang zu dem ganzen Energiepotential um uns herum haben können? Kann man sich mit dieser Energie aufladen? Kann man sie speichern? Halten Sie es für möglich, daß wenn wir uns zu dieser Energie öffnen und uns davon aufladen, ein gesunderes Leben führen  und sogar unsere Lebensspanne erweitern?

In unseren Seminare werden Sie sich selber die Antwort erfahren.

Qi Kung der vollkommenen Existenz ist ein vierstufiges vollkommenes System, das zu erhöhter Energie (Qi) führt, die Energiezentren (Chakras) und die Meridianen reinigt und aktiviert und somit die Gesundheit verbessert, unser Lichtkörper ernährt und uns schließlich zu spirituellen Wegen führt. Der größte Teil dieses Qigong kommt aus dem taoistischen Tempel “Tor des Drachen“. Man muss nicht alle Levels lernen und praktizieren. Jeder Level hat seine eigenen Ziele und es hängt von dem Praktizierenden ab, wie weit er gehen möchte. Die verschiedenen Stufen werden weiter im Text analysiert.

P1050169g

Emmanuel Tamiolakis praktiziert seit sehr vielen Jahren Qigong. Er wurde von wichtigen Lehrern wie Meister Lee Jedong, Meister Zhou Ting-Jue, Meister Lee Kitae, Meister Tang Tung Wing, Meister Lee Duk Kang und anderen unterrichtet. Er ist Mag. der Soziologie (Uni Wien), Kung Fu und Tai Chi Lehrer (staatsgeprüft aus dem griechischen Ausbildungsministerium) und Shiatsu Therapeut. Es interessiert ihm nicht nur der Gesundheitsaspekt von Qigong, aber auch der spiritueller. Seine Qigong Seminare sind davon geprägt. Emmanuel ist tätig auf Kreta, aber er hat Qigong und Meditation auch in Athen, in Norwegen, in Österreich u.a. unterrichtet.

Emmanuel spricht Deutsch, Englisch und Griechisch. 

  

 

20353769_1783234248371699_1351228910_oa

KURZE BESCHREIBUNG DER STUFEN


Quansheng Qi Gong ist in vier Stufen eingeteilt:

L1050969a

 

STUFE I: Grundstufe

Level 1 ist das Fundament und es ist der schnellste Weg um Energie zu sammeln. entspannen, heilen und den Körper neu aufladen; die Ying-Yang-Energie auszurichten und ausbalancieren. Hier wird die innere Energie gereinigt und gestärkt sowie auch die Wege, auf denen diese Energie reist, und somit wird die Vitalität und der allgemeine Gesundheitszustand erhöht. Jedes innere Organ wird energiemässig ausgeglichen und die Haut, die Gelenke, die Sehnen, die Bänder und die Muskeln werden gestärkt und regeneriert.

In Level 1 lernen Sie sowohl statische als auch dynamische Formen, um Energie aus der Umwelt (Himmel und Erde) zu absorbieren und in Ihren Machtzentren (Tan Tiens) zu speichern, um Ihr internes Qi (Energie )-potential in Ihrem Körper zu nähren, zu tonisieren und zu steigern. Die dynamischen Bewegungen der Stufe I werden dazu verwendet, um die von außen gesammelte Energie im Inneren des Körpers zu bringen, so daß Sie sich buchstäblich so fühlen, als ob Sie von der Energie Ihrer Umgebung Vitalität erlangen.

Sie werden lernen:

 • Grundlegende Theorie für Qigong und wie es die Langlebigkeit, die Gesundheit und die Verlangsamung des Alterns fördert
 • Wie man die buddhistische (natürliche) und die taoistische (verkehrte) Atmung nützt dem gemäß, was der Praktizierende mit seiner Energie erreichen möchte (Qi bewegen oder Qi Speichern)
 • Wie man sich mit der Umwelt verbindet und Qi absorbiert
 • Wie man das Qi im Dan Tien (Energiezentrum) speichert
 • Meditation der Reinigung der Aura und Revitalisierung des ätherischen Körpers
 • Wie man eine schützende Hülle im ätherischen Körper erzeugt, wenn sie benötigt wird.
 • Meditation für die Energetisierung des Gehirns
 • Theorie und Übungen zur Reinigung und Aktivierung des 1, 2, 3 und 4. Chakra (aber auch des Chakras der Spleen).
 • Übungen zur Entlastung, die nach jeder Qigong Ausübung notwendig sind


P1050193

 

STUFE 2: Mittelstufe

Stufe 2 ist schon ein sehr tiefes Qi Gong. Sie werden lernen, wie Sie Energie in den „kleinen Kreislauf“ im Körper bewegen können, sowie verschiedene Techniken, wie man  Qi sendet oder absorbiert. Es ist sehr vorteilhaft für Heilungs- und Gesundheitspraktikanten.

In dieser Ebene, unterrichten wir Qi Gong Formen, die die Visualisierung und die Absicht kombinieren, um die Tore entlang des mikrokosmischen Kreislaufs im Körper zu öffnen, so dass Qi ungehindert durch die Kanäle entlang der Wirbelsäule und der Vorderseite des Körpers fließt. Die Zirkulation von Qi durch diese Bahn und seine Speicherung bewahrt das Jing (die Essenz, die grundsätzlichste Form des Qi), das die Vitalität, Gesundheit und Langlebigkeit des Praktikers erhöht. Es schafft ein Reservoir für überschüssige Energie und stellt somit ein Sicherheitsventil zur Regulierung der riesigen Menge von Energie bereit, die in die Kanäle durch die Qi Gong Praxis durchkommt.

Die Zirkulation von Qi durch den „mikrokosmischen Kreislauf“ und die Aktivierung des Herz-Chakra ist die Grundlage für die Entwicklung der Heilkunst durch Qi-Projektion und Qi-Vibration. Die Studierenden lernen Übungen für die Bildung ihrer Fähigkeit der  Qi Projektion, Qi Vibration, und Qi Extraktion. Qi Projektion ist die Grundlage für das Tonisieren von Akupunkturpunkte, Meridiane und inneren Organe. Das Qi Zirkulieren durch das Du Mai (Lenkergefäß) und Ren Mai (Konzeptionsgefäß), die den unteren Tan-Tien (Energiezentrum) mit dem oberen Tan Tien (drittes Auge) verbindet, ist für die innere Vision notwendig und bereitet jemandem richtig und sicher vor, das dritte Auge zu öffnen.

Sobald der Student sein Qi gereinigt hat und sein Jing (Essenz) zur vollen Kapazität durch die Praxis des mikrokosmischen Kreislaufes gesteigert hat, ist er/sie in einer guten Lage die Ausweitung der Qi Zirkulation durch den Rest der acht außerordentlichen Meridianen in der makrokosmischen Umlaufbahn zu beginnen (Level 3).

Im Level 2 werden Sie lernen:

 • Wie man Du Mai (Lenkergefäß) und Ren Mai (Konzeptionsgefäß) reinigt
 • Wie man die angesammelte Energie in den mikrokosmischen Kreislauf (Ren Mai & Du Mai) zirkuliert
 • Wie man das Herz Chakra aktiviert
 • Wie man die Visualisierung von bestimmten Farben von Energie verwenden kann um seinen Körper zu stärken oder heilen.
 • Sie werden auch 7 Übungen zur Manipulation der Energie lernen
 • Meditation für Gehirnaktivierung
 • Theorie über Herz-, Ajna-, Soma- und Kronenchakra.

Die Teilnehmenden testen anschließend ihre Energieaufladung, indem sie versuchen, ein ferngesteuertes kleines Auto (Spielzeug) nur mit ihren Geisteskraft zu bewegen und eine kleine Kerze auch mit ihren Geisteskraft auszulöschen.

Wenn es Zeit übrig bleibt werden wir in Paare versuchen, Energie zueinander zu emittieren.

   

Elementary level 7

STUFE 3: Fortgeschrittene Stufe:

Langlebigkeitsqigong (Kranich QiGong) 

In dem Lanlebigkeits-Qigong werden Sie lernen, Energie in dem „großen Kreislauf“ im Körper zu bewegen, um eine optimale Ebene des Bewusstseins, Selbstverwirklichung und spiritueller Weiterentwicklung zu erreichen. Hier unterrichten wir Qi Gong Formen kombiniert mit spezifischer Visualisierung und der Absicht, die Krone (7. Chakra, bai hui) zu öffnen und das Qi durch den makrokosmischen Kreislauf zu reinigen und zu zirkulieren und somit die acht außerordentlichen Meridiane verknüpfen. Dies ist die grundlegende Basis für die Einleitung in der fortgeschrittenen internen Alchemie, um einer Medical Qi Gong Heilpraktiker/in zu werden, sich weiterzuentwickeln und dabei das dritte Auge zu öffnen. Die Qi Zirkulation durch die makrokosmische Umlaufbahn aktiviert auch das Gürtel Kanal. Das macht jemanden sehr energetisch, so daß man dann tatsächlich wenig Schlaf braucht. Es macht auch die Gesundheit extrem robust und erhöht die Langlebigkeit.

 
2

 

STUFE 4: Spirituelles Qi Gong

Spirituelles Qi Gong, Ton Lin Gong, vertieft und stimmt die Energiemeisterschaft fein ab, erwacht und erweitert die innere Vision bzw. das dritte Auge (6. Chakra), das Ihnen hilft, die Energie visuell zu sehen. Es öffnet das Kronenzentrum (7. Chakra, Bai Hui) und hilft jemandem zu erkennen, daß wir auf einem „Energiemeer“ schweben.  Diese Erkennung bzw. Erfahrung ist sehr wichtig und ist schon auf einem hohen Niveau auf dem Weg zur spirituellen Verfeinerung und Selbstverwirklichung.

 

Comments are closed.