Seminars

——————————————————————————————————

Διήμερο Σεμινάριο

 

Quansheng qigong (全生)

 

ΤΣΙ ΚΟΥΝΓΚ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ

 

Πρώτο Επίπεδο

 

 

Σάββατο και Κυριακή 21-22 Ιουλίου 2018

 

στην Αθήνα

 

P1050169g

Σεμινάριο Τσι Κουνγκ πρώτου επιπέδου στο Τσι Κουνγκ της Ολοκληρωμένης Ύπαρξης. 

Το Quansheng Qigong (Τσι Κουνγκ της Ολοκληρωμένης  Ύπαρξης) είναι η ουσία της πολύχρονης μελέτης και πρακτικής του Μάνου Ταμιωλάκη με σημαντικούς Masters και διδασκαλίες. Ο κεντρικός κορμός του Τσι Κουνγκ αυτού προέρχεται από το Μοναστήρι της Πύλης του Δράκου στο ιερό βουνό Γουντανγκ της Κίνας και ανάγεται στον 11ο αιώνα μ.Χ. Ο κύριος στόχος αυτής της πρακτικής είναι να αναπτυχθεί πλήρως το ενεργειακό δυναμικό του ασκούμενου. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, εάν ο ασκούμενος αποκτήσει στο πρώτο επίπεδο την ικανότητα να συνδέεται με το Τσι (ενέργεια) του περιβάλλοντος, προκειμένου να (επανα-)φορτίζει τον εαυτό του- μέσω της σωστής ευθυγράμμισης, της ακινησίας του νου, της σωστής επικέντρωσής του και της σωστής αναπνοής και στη συνέχεια να καλλιεργεί και να εκλεπτύνει αυτήν την περίσσεια της ζωτικής ενέργειας, ενεργοποιώντας έτσι τα ενεργειακά του κέντρα (τσάκρα), καθαρίζοντας τους ενεργειακούς μεσημβρινούς και το βιοενεργειακό του πεδίο.

Μόνο τότε, ελεύθεροι από κάθε ενεργειακή στασιμότητα και πλήρως ενεργοποιημένοι, μπορούμε να πούμε ότι ζούμε μια ζωή πλήρη, σύμφωνα με το δυναμικό που φέρουμε μέσα μας. Στο σεμινάριο αυτό θα μάθουμε πως να συσσωρεύουμε Qi, έτσι ώστε πάντα να υπάρχει ένα ενεργειακό αποθεματικό, το οποίο στη συνέχεια σε πιο προχωρημένα επίπεδα θα πρέπει να καλλιεργηθεί και να ενισχυθεί μέσω της μικροκοσμικής και μακροκοσμικής τροχιάς, καθώς και μέσω συγκεκριμένων διαλογισμών, αλλά και πιο δυναμικών πρακτικών. Αυτό οδηγεί οπωσδήποτε σε καλύτερη υγεία, επιβραδύνει τη γήρανση και ωφελεί τον ασκούμενο σε όλες τις πτυχές της ζωής του.

2

 

Θα μάθουμε πώς να ενεργοποιούμε τα περιστρεφόμενα ενεργειακά κέντρα (τσάκρας), ώστε να αυξάνεται το αίσθημα της εσωτερικής δύναμης και ικανοποίησης, να αυξάνεται το αίσθημα της αγάπης, η δυνατότητα της επικοινωνίας, η καθαρότητα της σκέψης και η σύνδεση με την πνευματικότητα. Όλες αυτές οι ιδιότητες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό όλη μας τη ζωή, την υγεία μας, τα συναισθήματά μας, τη σκέψη μας, τις επιλογές μας. Τουλάχιστον αισθανόμαστε ότι αξιοποιούμε το δυναμικό μας πλήρως, οδηγώντας στη βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας σε όλους τους τομείς. Γι’ αυτό και ονομάστηκε Τσι Κουνγκ της ολοκληρωμένης ύπαρξης. Οι τυχόν ειδικές ικανότητες, όπως τηλεκίνηση ή τηλεπάθεια κλπ., που μπορεί να αποκτηθούν στην πορεία είναι απλά προϊόν της σωστής μεθόδου και της επίμονης εξάσκησης και δεν αποτελούν τον τελικό στόχο. Τις αντιλαμβανόμαστε σαν ενδείξεις ότι εξελισσόμαστε.

l1060275a

 

Ο ασκούμενος θα νιώσει πολύ γρήγορα στο υπογάστριο το απόθεμα της ενέργειας που θα συσσωρευτεί κυρίως σαν μια αίσθηση ζέστης. Αυτό το απόθεμα ενέργειας θα πρέπει να το διατηρήσει, να το καλλιεργήσει (εκλεπτύνει), να το κατευθύνει και να το χειραγωγήσει.  Αργότερα ο ασκούμενος θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει ανάλογα με τις ανάγκες του, πέραν του γεγονότος της διατήρησης ή απόκτησης καλύτερης υγείας. Μερικοί χρησιμοποιούν αυτήν την ενέργεια για θεραπευτικούς σκοπούς, άλλοι για καλύτερη ποιότητα ζωής και άλλοι για την πνευματική τους ανάπτυξη.

Συνοπτικά, το Τσι Κουνγκ της Ολοκληρωμένης Ύπαρξης έχει να κάνει με την εκμάθηση της διαδικασίας απορρόφησης της συμπαντικής ενέργειας, τον καθαρισμό και την ενεργοποίηση των μεσημβρινών και τον καθαρισμό και την ενεργοποίηση των τσάκρα.

Επίπεδο 1: Βασικό επίπεδοElementary level 3

Είναι το θεμελιώδες επίπεδο του Τσι Κουνγκ της Ολοκληρωμένης Ύπαρξης. Ένας γρήγορος τρόπος για τον ασκούμενο να φορτιστεί με ζωτική ενέργεια και να αποκτήσει θεωρητική και πρακτική γνώση πως να συσσωρεύει, να καλλιεργεί το Τσι και να εξισορροπεί τις ενεργειακές ποιότητες Yin και Yang.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα μάθουν:

 • Βασική θεωρία για το Qigong και πώς αυτό προάγει τη μακροζωία, την καλή υγεία και την επιβράδυνση της γήρανσης
 • Πώς να χρησιμοποιείτε τη φυσική και την αντίστροφη αναπνοή ανάλογα με το τι θέλετε να κάνετε με την ενέργεια σας (Qi)
 • Πώς να φορτίσετε το αιθερικό σας σώμα και πώς να δημιουργήσετε ένα κέλυφος προστασίας
 • Πώς να συνδέεστε με τις ενέργειες του περιβάλλοντος (ουράνιες ή γήινες) και να απορροφάτε Qi
 • Πώς και που να αποθηκεύετε το Qi
 • Διαλογισμό για την ενεργοποίηση του εγκεφάλου
 • Πρακτική για τον καθαρισμό της αύρας και την αναζωογόνηση του αιθερικού σώματος
 • Μάντρα για τον καθαρισμό και την ενεργοποίηση του 1ου, 2ου, 3ου και 4ου ενεργειακού κέντρου καθώς και του κέντρου του Σπλήνα και η σχετική θεωρία.
 • Πρακτικές για αποφόρτιση, απαραίτητες μετά από κάθε πρακτική.

 

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Το Σεμινάριο είναι επί τούτου αρκετά σφιχτά δομημένο και θα πρέπει να το αντιληφθείτε σαν ένα θεραπευτικό “μαραθώνιο” φόρτισης του ενεργειακού σας σώματος. Ολοκληρώνοντάς το, ο στόχος μας αφενός είναι το ενεργειακό σας σώμα να δονείται σε υψηλότερη συχνότητα και να έχετε ήδη νιώσει το Τσι στο Νταν Τιέν (ενεργειακό κέντρο) έχοντάς το ενεργοποιήσει και αφετέρου να έχετε δημιουργήσει στο νου σας έναν πλήρη χάρτη σχετικά με την πορεία στην προσωπική εργασία με την ενέργεια. Γι’ αυτό, εκείνο το διήμερο θα παρακαλούσαμε, όσο βέβαια σας το επιτρέπουν και οι άλλες υποχρεώσεις σας, να το αφιερώσετε στον εαυτό σας και σ’ αυτήν την εσωτερική εργασία. Θα ήταν πολύ βοηθητικό να κάνετε κάποιας μορφής νηστεία τις προηγούμενες τρεις ημέρες προκειμένου το σώμα να αποτοξινωθεί και να μετατραπεί σε καλύτερο αγωγό της ενέργειας.

Οι ώρες του σεμιναρίου θα είναι από τις 10:00-17:00 με μία ώρα διάλειμμα ενδιάμεσα και για τις δύο ημέρες.

 

Ο χώρος

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στους χώρους του Α.Σ. ΔΥΝΑΜΗ

Γεωργίου Γεννηματά 62 (Στον Άγιο Τρύφωνα, δίπλα από τα σχολεία)

Άνω Γλυφάδα

Αθήνα

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Τσι Κουνγκ της Ολοκληρωμένης Ύπαρξης θα βρείτε στη σελίδα: www.shaolinkungfu.gr/qigong

 

*Αν το σεμινάριο ακυρωθεί για λόγους ανεξάρτητους από τους συμμετέχοντες (για παράδειγμα, εξαιτίας των διοργανωτών κλπ.) θα επιστραφεί όλο το ποσό στους συμμετέχοντες.

 

———————————————————————————————————————————————————————-

 

Herbst Qi Gong Seminar in Wien

 

Autumn Qigong seminar in Vienna

 

Feel the energy

 

 20317251_1783191675042623_1792987496_oa

Quansheng qigong (全生) 

 

Qi Gong der vollkomenen Existenz

 

Level 1:     20-21 Oktober 2018

 

P1050169g 

Haben Sie je darüber gedacht, daß wir Zugang zu dem ganzen Energiepotential um uns herum haben? Kann man sich mit dieser Energie aufladen? Kann man sie speichern?

Halten Sie es für möglich, daß wenn wir uns zu dieser Energie öffnen und uns davon aufladen, ein gesunderes Leben führen  und sogar unsere Lebensspanne erweitern?

In unseren Seminare werden Sie sich selber die Antwort erfahren.

Qi Kung der vollkommenen Existenz ist ein vierstufiges vollkommenes System, das zu erhöhter Energie (Qi) führt, die Energiezentren (Chakras) und die Meridianen reinigt und aktiviert und somit die Gesundheit verbessert, unser Lichtkörper ernährt und uns schließlich zu spirituellen Wegen führt. Der größte Teil dieses Qigong kommt aus dem taoistischen Tempel “Tor des Drachen“. Man muss nicht alle Levels lernen und praktizieren. Jeder Level hat seine eigenen Ziele und es hängt von dem Praktizierenden ab, wie weit er gehen möchte. Die verschiedenen Stufen werden weiter im Text analysiert.

Emmanuel Tamiolakis praktiziert seit sehr vielen Jahren Qigong. Er wurde von wichtigen Lehrern wie Meister Lee Jedong, Meister Zhou Ting-Jue, Meister Lee Kitae, Meister Tang Tung Wing, Meister Lee Duk Kang und anderen unterrichtet. Er ist Mag. der Soziologie, Kung Fu und Tai Chi Lehrer (staatsgeprüft aus dem griechischen Ausbildungsministerium) und Shiatsu Therapeut. Es interessiert ihm nicht nur der Gesundheitsaspekt von Qigong, aber auch der spiritueller. Seine Qigong Seminare sind davon geprägt. Emmanuel ist tätig auf Kreta, aber er hat Qigong und Meditation u.a. auf Kreta, in Athen, in Lofoten in Norwegen und in Wien unterrichtet.

Emmanuel spricht Deutsch und Englisch. Mehrere Informationen finden sie in www.shaolinkungfu.gr/qigong   

  

Die Ortschaft wird noch angekündigt. 

Kontakt: Helmut Konrad, tel.: +43 67761478244

20353769_1783234248371699_1351228910_oa

KURZE BESCHREIBUNG DER STUFEN


Quansheng Qi Gong ist in vier Stufen eingeteilt:

STUFE I: Grundstufe

Level 1 ist das Fundament und es ist der schnellste Weg um Energie zu sammeln. entspannen, heilen und den Körper neu aufladen; die Ying-Yang-Energie auszurichten und ausbalancieren. Hier wird die innere Energie gereinigt und gestärkt sowie auch die Wege, auf denen diese Energie reist, und somit wird die Vitalität und der allgemeine Gesundheitszustand erhöht. Jedes innere Organ wird energiemässig ausgeglichen und die Haut, die Gelenke, die Sehnen, die Bänder und die Muskeln werden gestärkt und regeneriert.

In Level 1 lernen Sie sowohl statische als auch dynamische Formen, um Energie aus der Umwelt (Himmel und Erde) zu absorbieren und in Ihren Machtzentren (Tan Tiens) zu speichern, um Ihr internes Qi (Energie )-potential in Ihrem Körper zu nähren, zu tonisieren und zu steigern. Die dynamischen Bewegungen der Stufe I werden dazu verwendet, um die von außen gesammelte Energie im Inneren des Körpers zu bringen, so daß Sie sich buchstäblich so fühlen, als ob Sie von der Energie Ihrer Umgebung Vitalität erlangen.

Sie werden lernen:

 • Grundlegende Theorie für Qigong und wie es die Langlebigkeit, die Gesundheit und die Verlangsamung des Alterns fördert
 • Wie man die buddhistische (natürliche) und die taoistische (verkehrte) Atmung nützt dem gemäß, was der Praktizierende mit seiner Energie erreichen möchte (Qi bewegen oder Qi Speichern)
 • Wie man sich mit der Umwelt verbindet und Qi absorbiert
 • Wie man das Qi im Dan Tien (Energiezentrum) speichert
 • Meditation der Reinigung der Aura und Revitalisierung des ätherischen Körpers
 • Wie man eine schützende Hülle im ätherischen Körper erzeugt, wenn sie benötigt wird.
 • Meditation für die Energetisierung des Gehirns
 • Theorie und Übungen zur Reinigung und Aktivierung des 1, 2, 3 und 4. Chakra (aber auch des Chakras der Spleen).
 • Übungen zur Entlastung, die nach jeder Qigong Ausübung notwendig sind

 P1050193

STUFE 2: Mittelstufe

Stufe 2 ist schon ein sehr tiefes Qi Gong. Sie werden lernen, wie Sie Energie in den „kleinen Kreislauf“ im Körper bewegen können, sowie verschiedene Techniken, wie man  Qi sendet oder absorbiert. Es ist sehr vorteilhaft für Heilungs- und Gesundheitspraktikanten.

In dieser Ebene, unterrichten wir Qi Gong Formen, die die Visualisierung und die Absicht kombinieren, um die Tore entlang des mikrokosmischen Kreislaufs im Körper zu öffnen, so dass Qi ungehindert durch die Kanäle entlang der Wirbelsäule und der Vorderseite des Körpers fließt. Die Zirkulation von Qi durch diese Bahn und seine Speicherung bewahrt das Jing (die Essenz, die grundsätzlichste Form des Qi), das die Vitalität, Gesundheit und Langlebigkeit des Praktikers erhöht. Es schafft ein Reservoir für überschüssige Energie und stellt somit ein Sicherheitsventil zur Regulierung der riesigen Menge von Energie bereit, die in die Kanäle durch die Qi Gong Praxis durchkommt.

Die Zirkulation von Qi durch den „mikrokosmischen Kreislauf“ und die Aktivierung des Herz-Chakra ist die Grundlage für die Entwicklung der Heilkunst durch Qi-Projektion und Qi-Vibration. Die Studierenden lernen Übungen für die Bildung ihrer Fähigkeit der  Qi Projektion, Qi Vibration, und Qi Extraktion. Qi Projektion ist die Grundlage für das Tonisieren von Akupunkturpunkte, Meridiane und inneren Organe. Das Qi Zirkulieren durch das Du Mai (Lenkergefäß) und Ren Mai (Konzeptionsgefäß), die den unteren Tan-Tien (Energiezentrum) mit dem oberen Tan Tien (drittes Auge) verbindet, ist für die innere Vision notwendig und bereitet jemandem richtig und sicher vor, das dritte Auge zu öffnen.

Sobald der Student sein Qi gereinigt hat und sein Jing (Essenz) zur vollen Kapazität durch die Praxis des mikrokosmischen Kreislaufes gesteigert hat, ist er/sie in einer guten Lage die Ausweitung der Qi Zirkulation durch den Rest der acht außerordentlichen Meridianen in der makrokosmischen Umlaufbahn zu beginnen (Level 3).

Im Level 2 werden Sie lernen:

 • Wie man Du Mai (Lenkergefäß) und Ren Mai (Konzeptionsgefäß) reinigt
 • Wie man die angesammelte Energie in den mikrokosmischen Kreislauf (Ren Mai & Du Mai) zirkuliert
 • Wie man das Herz Chakra aktiviert
 • Wie man die Visualisierung von bestimmten Farben von Energie verwenden kann um seinen Körper zu stärken oder heilen.
 • Sie werden auch 7 Übungen zur Manipulation der Energie lernen
 • Meditation für Gehirnaktivierung

Die Teilnehmenden testen anschließend ihre Energieaufladung, indem sie versuchen, ein ferngesteuertes kleines Auto (Spielzeug) nur mit ihren Geisteskraft zu bewegen und eine kleine Kerze auch mit ihren Geisteskraft auszulöschen.

Wenn es Zeit übrig bleibt werden wir in Paare versuchen, Energie zueinander zu emittieren.

 

 Da uns jetzt nur die ersten zwei Stufen interessieren, folgt nur eine kurze Beschreibung der 3ten und 4ten Stufen:  

 

Elementary level 7

STUFE 3: Fortgeschrittene Stufe: Langlebigkeitsqigong (Kranich QiGong) 

In dem Lanlebigkeits-Qigong werden Sie lernen, Energie in dem „großen Kreislauf“ im Körper zu bewegen, um eine optimale Ebene des Bewusstseins, Selbstverwirklichung und spiritueller Weiterentwicklung zu erreichen. Hier unterrichten wir Qi Gong Formen kombiniert mit spezifischer Visualisierung und der Absicht, die Krone (7. Chakra, bai hui) zu öffnen und das Qi durch den makrokosmischen Kreislauf zu reinigen und zu zirkulieren und somit die acht außerordentlichen Meridiane verknüpfen. Dies ist die grundlegende Basis für die Einleitung in der fortgeschrittenen internen Alchemie, um einer Medical Qi Gong Heilpraktiker/in zu werden, sich weiterzuentwickeln und dabei das dritte Auge zu öffnen. Die Qi Zirkulation durch die makrokosmische Umlaufbahn aktiviert auch das Gürtel Kanal. Das macht jemanden sehr energetisch, so daß man dann tatsächlich wenig Schlaf braucht. Es macht auch die Gesundheit extrem robust und erhöht die Langlebigkeit.

 
2

STUFE 4: Spirituelles Qi Gong (Ton Lin Gong)

Spirituelles Qi Gong, Ton Lin Gong, vertieft und stimmt die Energiemeisterschaft fein ab, erwacht und erweitert die innere Vision bzw. das dritte Auge (6. Chakra), das Ihnen hilft, die Energie visuell zu sehen. Es öffnet das Kronenzentrum (7. Chakra, Bai Hui) und hilft jemandem zu erkennen, daß wir auf einem „Energiemeer“ schweben.  Diese Erkennung bzw. Erfahrung ist sehr wichtig und ist schon auf einem hohen Niveau auf dem Weg zur spirituellen Verfeinerung und Selbstverwirklichung.

 

L1050969a

 

 

 

 

———————————————————————————————————————————————————————————————————–

 

Qi Gong Seminare in Wien

Qigong seminars in Vienna

Feel the energy

 20317251_1783191675042623_1792987496_oa

Quansheng qigong (全生) 

Qi Gong der vollkomenen Existenz

Level 1:     7-8 April

Level 2: 14-15 April

P1050169g 

Haben Sie je darüber gedacht, daß wir Zugang zu dem ganzen Energiepotential um uns herum haben? Kann man sich mit dieser Energie aufladen? Kann man sie speichern?

Halten Sie es für möglich, daß wenn wir uns zu dieser Energie öffnen und uns davon aufladen, ein gesunderes Leben führen  und sogar unsere Lebensspanne erweitern?

In unseren Seminare werden Sie sich selber die Antwort erfahren.

Qi Kung der vollkommenen Existenz ist ein vierstufiges vollkommenes System, das zu erhöhter Energie (Qi) führt, die Energiezentren (Chakras) und die Meridianen reinigt und aktiviert und somit die Gesundheit verbessert, unser Lichtkörper ernährt und uns schließlich zu spirituellen Wegen führt. Der größte Teil dieses Qigong kommt aus dem taoistischen Tempel “Tor des Drachen“. Man muss nicht alle Levels lernen und praktizieren. Jeder Level hat seine eigenen Ziele und es hängt von dem Praktizierenden ab, wie weit er gehen möchte. Die verschiedenen Stufen werden weiter im Text analysiert.

Emmanuel Tamiolakis praktiziert seit sehr vielen Jahren Qigong. Er wurde von wichtigen Lehrern wie Meister Lee Jedong, Meister Zhou Ting-Jue, Meister Lee Kitae, Meister Tang Tung Wing, Meister Lee Duk Kang und anderen unterrichtet. Er ist Mag. der Soziologie, Kung Fu und Tai Chi Lehrer (staatsgeprüft aus dem griechischen Ausbildungsministerium) und Shiatsu Therapeut. Es interessiert ihm nicht nur der Gesundheitsaspekt von Qigong, aber auch der spiritueller. Seine Qigong Seminare sind davon geprägt. Emmanuel ist tätig auf Kreta, aber er hat Qigong und Meditation u.a. auf Kreta, in Athen, in Lofoten in Norwegen und in Wien unterrichtet.

Emmanuel spricht Deutsch und Englisch. Mehrere Informationen finden sie in www.shaolinkungfu.gr/qigong   

  

Die Seminare werden in der Glasergasse 17, 1090, Wien stattfinden

Kontakt: Helmut Konrad, tel.: +43 67761478244

20353769_1783234248371699_1351228910_oa

BESCHREIBUNG DER STUFEN


Quansheng Qi Gong ist in vier Stufen eingeteilt:

L1050969a

STUFE I: Grundstufe

Level 1 ist das Fundament und es ist der schnellste Weg um Energie zu sammeln. entspannen, heilen und den Körper neu aufladen; die Ying-Yang-Energie auszurichten und ausbalancieren. Hier wird die innere Energie gereinigt und gestärkt sowie auch die Wege, auf denen diese Energie reist, und somit wird die Vitalität und der allgemeine Gesundheitszustand erhöht. Jedes innere Organ wird energiemässig ausgeglichen und die Haut, die Gelenke, die Sehnen, die Bänder und die Muskeln werden gestärkt und regeneriert.

 

In Level 1 lernen Sie sowohl statische als auch dynamische Formen, um Energie aus der Umwelt (Himmel und Erde) zu absorbieren und in Ihren Machtzentren (Tan Tiens) zu speichern, um Ihr internes Qi (Energie )-potential in Ihrem Körper zu nähren, zu tonisieren und zu steigern. Die dynamischen Bewegungen der Stufe I werden dazu verwendet, um die von außen gesammelte Energie im Inneren des Körpers zu bringen, so daß Sie sich buchstäblich so fühlen, als ob Sie von der Energie Ihrer Umgebung Vitalität erlangen.

 

Sie werden lernen:

 • Grundlegende Theorie für Qigong und wie es die Langlebigkeit, die Gesundheit und die Verlangsamung des Alterns fördert
 • Wie man die buddhistische (natürliche) und die taoistische (verkehrte) Atmung nützt dem gemäß, was der Praktizierende mit seiner Energie erreichen möchte (Qi bewegen oder Qi Speichern)
 • Wie man sich mit der Umwelt verbindet und Qi absorbiert
 • Wie man das Qi im Dan Tien (Energiezentrum) speichert
 • Meditation der Reinigung der Aura und Revitalisierung des ätherischen Körpers
 • Wie man eine schützende Hülle im ätherischen Körper erzeugt, wenn sie benötigt wird.
 • Meditation für die Energetisierung des Gehirns
 • Theorie und Übungen zur Reinigung und Aktivierung des 1, 2, 3 und 4. Chakra (aber auch des Chakras der Spleen).
 • Übungen zur Entlastung, die nach jeder Qigong Ausübung notwendig sind

 

 P1050193

STUFE 2: Mittelstufe

Stufe 2 ist schon ein sehr tiefes Qi Gong. Sie werden lernen, wie Sie Energie in den „kleinen Kreislauf“ im Körper bewegen können, sowie verschiedene Techniken, wie man  Qi sendet oder absorbiert. Es ist sehr vorteilhaft für Heilungs- und Gesundheitspraktikanten.

In dieser Ebene, unterrichten wir Qi Gong Formen, die die Visualisierung und die Absicht kombinieren, um die Tore entlang des mikrokosmischen Kreislaufs im Körper zu öffnen, so dass Qi ungehindert durch die Kanäle entlang der Wirbelsäule und der Vorderseite des Körpers fließt. Die Zirkulation von Qi durch diese Bahn und seine Speicherung bewahrt das Jing (die Essenz, die grundsätzlichste Form des Qi), das die Vitalität, Gesundheit und Langlebigkeit des Praktikers erhöht. Es schafft ein Reservoir für überschüssige Energie und stellt somit ein Sicherheitsventil zur Regulierung der riesigen Menge von Energie bereit, die in die Kanäle durch die Qi Gong Praxis durchkommt.

Die Zirkulation von Qi durch den „mikrokosmischen Kreislauf“ und die Aktivierung des Herz-Chakra ist die Grundlage für die Entwicklung der Heilkunst durch Qi-Projektion und Qi-Vibration. Die Studierenden lernen Übungen für die Bildung ihrer Fähigkeit der  Qi Projektion, Qi Vibration, und Qi Extraktion. Qi Projektion ist die Grundlage für das Tonisieren von Akupunkturpunkte, Meridiane und inneren Organe. Das Qi Zirkulieren durch das Du Mai (Lenkergefäß) und Ren Mai (Konzeptionsgefäß), die den unteren Tan-Tien (Energiezentrum) mit dem oberen Tan Tien (drittes Auge) verbindet, ist für die innere Vision notwendig und bereitet jemandem richtig und sicher vor, das dritte Auge zu öffnen.

Sobald der Student sein Qi gereinigt hat und sein Jing (Essenz) zur vollen Kapazität durch die Praxis des mikrokosmischen Kreislaufes gesteigert hat, ist er/sie in einer guten Lage die Ausweitung der Qi Zirkulation durch den Rest der acht außerordentlichen Meridianen in der makrokosmischen Umlaufbahn zu beginnen (Level 3).

Im Level 2 werden Sie lernen:

 • Wie man Du Mai (Lenkergefäß) und Ren Mai (Konzeptionsgefäß) reinigt
 • Wie man die angesammelte Energie in den mikrokosmischen Kreislauf (Ren Mai & Du Mai) zirkuliert
 • Wie man das Herz Chakra aktiviert
 • Wie man die Visualisierung von bestimmten Farben von Energie verwenden kann um seinen Körper zu stärken oder heilen.
 • Sie werden auch 7 Übungen zur Manipulation der Energie lernen
 • Meditation für Gehirnaktivierung

 

Die Teilnehmenden testen anschließend ihre Energieaufladung, indem sie versuchen, ein ferngesteuertes kleines Auto (Spielzeug) nur mit ihren Geisteskraft zu bewegen und eine kleine Kerze auch mit ihren Geisteskraft auszulöschen.

Wenn es Zeit übrig bleibt werden wir in Paare versuchen, Energie zueinander zu emittieren.

 

 Da uns jetzt nur die ersten zwei Stufen interessieren, folgt nur eine kurze Beschreibung der 3ten und 4ten Stufen:  

Elementary level 7

STUFE 3: Fortgeschrittene Stufe: Langlebigkeitsqigong (Kranich QiGong)

In dem Lanlebigkeits-Qigong werden Sie lernen, Energie in dem „großen Kreislauf“ im Körper zu bewegen, um eine optimale Ebene des Bewusstseins, Selbstverwirklichung und spiritueller Weiterentwicklung zu erreichen. Hier unterrichten wir Qi Gong Formen kombiniert mit spezifischer Visualisierung und der Absicht, die Krone (7. Chakra, bai hui) zu öffnen und das Qi durch den makrokosmischen Kreislauf zu reinigen und zu zirkulieren und somit die acht außerordentlichen Meridiane verknüpfen. Dies ist die grundlegende Basis für die Einleitung in der fortgeschrittenen internen Alchemie, um einer Medical Qi Gong Heilpraktiker/in zu werden, sich weiterzuentwickeln und dabei das dritte Auge zu öffnen. Die Qi Zirkulation durch die makrokosmische Umlaufbahn aktiviert auch das Gürtel Kanal. Das macht jemanden sehr energetisch, so daß man dann tatsächlich wenig Schlaf braucht. Es macht auch die Gesundheit extrem robust und erhöht die Langlebigkeit.

 
2

STUFE 4: Spirituelles Qi Gong (Ton Lin Gong)

Spirituelles Qi Gong, Ton Lin Gong, vertieft und stimmt die Energiemeisterschaft fein ab, erwacht und erweitert die innere Vision bzw. das dritte Auge (6. Chakra), das Ihnen hilft, die Energie visuell zu sehen. Es öffnet das Kronenzentrum (7. Chakra, Bai Hui) und hilft jemandem zu erkennen, daß wir auf einem „Energiemeer“ schweben.  Diese Erkennung bzw. Erfahrung ist sehr wichtig und ist schon auf einem hohen Niveau auf dem Weg zur spirituellen Verfeinerung und Selbstverwirklichung.

 

 

————————————————————————————————————————————————————————-

ΕΚΠΑIΔΕΥΣH ΣΤΟ THAI MASSAGE

Το ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ, σε συνεργασία με το Natural Health Science, ανακοινώνει ολοκληρωμένη εκπαίδευση στο Thai Massage στο Ηράκλειο που οδηγεί σε πιστοποίηση. Παρέχονται σημειώσεις καθώς και Δίπλωμα THAI MASSAGE (NUAD THAI) μετά την επιτυχημένη παρακολούθηση των σεμιναρίων.

Thai Massage a           Thai-Massage 1

Τι είναι:

Το Thai Massage είναι η παραδοσιακή τεχνική (μάλαξης) της Ταϊλάνδης. Είναι μασάζ δαπέδου και ποτέ δεν ασκείται πάνω σε κρεβάτι. Δεν χρησιμοποιούμε λάδι και ο δέκτης πάντα πρέπει να φορά ελαφρύ και άνετο ρουχισμό.

Χαρακτηριστικά του γνωρίσματα είναι οι διατάσεις και οι πιέσεις και είναι σαν να κάνουμε παθητική γιόγκα. Στόχος του είναι η ελαστικότητα, η τόνωση, ή η χαλάρωση του σώματος, και η διεύρυνση του νου.

Στη σημερινή εποχή το Ταϊλανδέζικο μασάζ χρησιμοποιείτε στα περισσότερα SPA όλου του κόσμου και έχει μεγάλη ζήτηση λόγω του ότι έχει άμεσα αποτελέσματα όταν εφαρμοσθεί.

Σκοποί-στόχοι:

 • Να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν σωστά οι σπουδαστές τις τεχνικές του Ταϊλανδέζικου μασάζ. (Ειδικές τεχνικές του Thai Massage)
 • Τις βασικές αρχές της θεωρίας και της φιλοσοφίας του Ταϊλανδέζικου μασάζ.
 • Τις ενδείξεις και τις αντενδείξεις.
 • Τους ενεργειακούς αγωγούς του σώματος.

Περιεχόμενο μαθημάτων:

 • Φιλοσοφία και βασικές αρχές του Ταϊλανδέζικου μασάζ.
 • Ενδείξεις αντενδείξεις.
 • Οι ενεργειακοί αγωγοί του ανθρώπινου σώματος.
 • Τεχνικές για τα κάτω άκρα.
 • Τεχνικές για κοιλιακή χώρα και θώρακα.
 • Τεχνικές για άνω άκρα.
 • Πλάγια θέση.
 • Πρηνηδόν θέση.
 • Καθιστή θέση.
 • Κρανίο πρόσωπο.
 • Ασκήσεις για διάφορα προβλήματα.

Διδάσκει η καθηγήτρια του NHS Νάνσυ Φωτοπούλου (οι σπουδές της είναι στην Ταυλάνδη)

Πρόγραμμα:

Thai Massage
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τα μαθήματα θα γίνουν Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή
 • Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, 18:00-22:00

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, 12:00-19:00

Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017 9:30-16:30

 • 8,9,10 Δεκεμβρίου 2017 (σε αντίστοιχες ώρες) &
 • 5, 6, 7 Ιανουαρίου 2018 (αν λόγω πρωτοχρονιάτικων διακοπών δυσκολεύει αυτή η ημερομηνία μπορεί να μεταφερθεί στο επόμενο ΣΚ)
Παρέχονται σημειώσεις και Δίπλωμα THAI MASSAGE 
ΔΙΔΑΣΚΕΙ Νάνσυ Φωτοπούλου

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944322432

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 31 Οκτωβρίου 2017 

 

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

 

 

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ ΣΙΑΤΣΟΥ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

21-22 Οκτωβρίου 2017

INTRODUCTORY SHIATSU SEMINAR

IMG_0079a L1060328a

Το ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ είναι η πρώτη σχολή που έφερε ολοκληρωμένη σπουδή στο Σιάτσου στο Ηράκλειο εδώ και 5 χρόνια. Η Σχολή μας βρίσκεται σε συνεργασία με το Natural Health Science (www.nhs.gr), από όπου και δίνονται οι πιστοποιήσεις. Το πρόγραμμα που ακολουθούμε είναι σύμφωνο με τις οδηγίες της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΑΤΣΟΥ. 

Μετά από νέα αιτήματα, διοργανώνουμε εκ νέου Εισαγωγικό Σεμινάριο στο Σιάτσου και στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Το σεμινάριο θα περιέχει τόσο θεωρία στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, όσο και πρακτικές στο Σιάτσου. Με το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει απαραίτητες γνώσεις και τεχνικές, ώστε να μπορούν να κάνουν μια μίνι συνεδρία.

Το σεμινάριο θα είναι δωδεκάωρο και θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στις 21-22 Οκτωβρίου 2017 στο ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ (Λεβήνου 71, Θέρισσος). Οι ώρες του σεμιναρίου θα είναι ως εξής:

Σάββατο 21 Οκτωβρίου: 12:00-19:00 & Κυριακή 22 Οκτωβρίου 10:00-17:00.

Θα ισχύσει ως προκαταρκτικό για όσους θέλουν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους που θα οδηγήσει σε επαγγελματική πιστοποίηση.

Το ΣΙΑΤΣΟΥ είναι μια από τις πιο ουσιαστικές και πιο δημοφιλείς εναλλακτικές θεραπείες, γι’ αυτό και η εκπαίδευση σ’ αυτό διαρκεί τρία ακαδημαϊκά έτη, όσα και του βελονισμού. Ήδη όμως μετά το πρώτο έτος ο εκπαιδευόμενος είναι σε θέση να κάνει μια ικανοποιητική χαλαρωτική συνεδρία. Η διάγνωση καθώς και η θεραπεία μέσω Σιάτσου στηρίζεται πάνω στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Η άσκησή του έχει να κάνει με την υγεία και την ευεξία του αποδέκτη μας. Η λέξη Σιάτσου σημαίνει «πίεση με τα δάχτυλα» και οι διάφορες τεχνικές γίνονται κατά μήκος των ενεργειακών καναλιών ή μεσημβρινών, προκειμένου να ενεργοποιήσουν και να εξισορροπήσουν τη ζωτική μας ενέργεια να κυκλοφορήσει ελεύθερα στο σώμα. Άλλες τεχνικές περιλαμβάνουν διατάσεις και χειρομαλάξεις, καθοδηγούμενες όμως από τη σωστή αναπνοή.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6944322432, Μάνος Ταμιωλάκης

——————————————————————————————————————————————————————————–

Τριήμερο Σεμινάριο

Quansheng qigong (全生)
ΤΣΙ ΚΟΥΝΓΚ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ

28. 30. ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

P1050169g

Το Quansheng Qigong (Τσι Κουνγκ της Ολοκληρωμένης  Ύπαρξης) είναι η ουσία της πολύχρονης μελέτης και πρακτικής του Μάνου Ταμιωλάκη με σημαντικούς Masters και διδασκαλίες. Ο κύριος στόχος αυτής της πρακτικής είναι να αναπτυχθεί πλήρως το ενεργειακό δυναμικό του ασκούμενου. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, εάν ο ασκούμενος καθαρίζει και ενεργοποιεί τα ενεργειακά του κέντρα (τσάκρα), τους ενεργειακούς μεσημβρινούς και το βιοενεργειακό του πεδίο και παράλληλα αποκτήσει την ικανότητα να συνδέεται με το Τσι (ενέργεια) του περιβάλλοντος (προκειμένου να (επανα-)φορτίσει τον εαυτό του) μέσω της σωστής ευθυγράμμισης, της ακινησίας του νου και της σωστής αναπνοής.

Μόνο τότε, ελεύθεροι από κάθε ενεργειακή στασιμότητα και πλήρως ενεργοποιημένοι, μπορούμε να πούμε ότι ζούμε μια ζωή πλήρη, σύμφωνα με το δυναμικό που φέρουμε μέσα μας. Στο σεμινάριο αυτό θα μάθουμε πως να συσσωρεύουμε Qi, έτσι ώστε πάντα να υπάρχει ένα ενεργειακό αποθεματικό, το οποίο στη συνέχεια σε πιο προχωρημένα επίπεδα θα πρέπει να καλλιεργηθεί και να ενισχυθεί μέσω της μικροκοσμικής και μακροκοσμικής τροχιάς, καθώς και μέσω συγκεκριμένων διαλογισμών, αλλά και πιο δυναμικών πρακτικών. Αυτό οδηγεί οπωσδήποτε σε καλύτερη υγεία, επιβραδύνει τη γήρανση και ωφελεί τον ασκούμενο σε όλες τις πτυχές της ζωής του.

Θα μάθουμε πώς να ενεργοποιούμε τα περιστρεφόμενα ενεργειακά κέντρα (τσάκρας), ώστε να αυξάνεται το αίσθημα της εσωτερικής δύναμης και ικανοποίησης, να αυξάνεται το αίσθημα της αγάπης, η δυνατότητα της επικοινωνίας, η καθαρότητα της σκέψης και η σύνδεση με την πνευματικότητα. Όλες αυτές οι ιδιότητες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό όλη μας τη ζωή, την υγεία μας, τα συναισθήματά μας, τη σκέψη μας, τις επιλογές μας. Τουλάχιστον αισθανόμαστε ότι αξιοποιούμε το δυναμικό μας πλήρως, οδηγώντας στη βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας σε όλους τους τομείς. Γι’ αυτό και ονομάστηκε Τσι Κουνγκ της ολοκληρωμένης ύπαρξης. Οι τυχόν ειδικές ικανότητες, όπως τηλεκίνηση ή τηλεπάθεια κλπ., που αποκτιούνται στην πορεία είναι απλά προϊόν της σωστής μεθόδου και της επίμονης εξάσκησης και δεν αποτελούν τον τελικό στόχο. Τις αντιλαμβανόμαστε σαν ενδείξεις ότι προχωράμε σωστά.

Ο ασκούμενος θα νιώσει πολύ γρήγορα κυρίως σαν ζέστη στο υπογάστριο το απόθεμα της ενέργειας που θα συσσωρευτεί. Αυτό το απόθεμα ενέργειας θα πρέπει να το καλλιεργήσει (εκλεπτύνει), να το κατευθύνει και να το χειραγωγήσει.  Αργότερα ο ασκούμενος θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει ανάλογα με τις ανάγκες του, πέραν του γεγονότος της διατήρησης ή απόκτησης καλύτερης υγείας. Μερικοί χρησιμοποιούν αυτήν την ενέργεια για θεραπευτικούς σκοπούς, άλλοι για καλύτερη ποιότητα ζωής και άλλοι για την πνευματική τους ανάπτυξη. Συνοπτικά, το Τσι Κουνγκ της Ολοκληρωμένης Ύπαρξης έχει να κάνει με τον καθαρισμό και την ενεργοποίηση των τσάκρα, τον καθαρισμό και την ενεργοποίηση των μεσημβρινών και την εκμάθηση της διαδικασίας απορρόφησης της συμπαντικής ενέργειας,

Σ’ αυτό το σεμινάριο ο Μάνος θα διδάξει το πρώτο επίπεδο.

Επίπεδο 1: Βασικό επίπεδοElementary level 3

Το πρώτο επίπεδο είναι το θεμελιώδες επίπεδο του Τσι Κουνγκ της Ολοκληρωμένης Ύπαρξης και είναι ένας γρήγορος τρόπος για τον ασκούμενο να φορτιστεί με ενέργεια και να αποκτήσει θεωρητική και πρακτική γνώση πως να συσσωρεύει, να καλλιεργεί και να εξισορροπεί τις ενεργειακές ποιότητες Yin και Yang.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα μάθουν:

 • Βασική θεωρία για το Qigong και πώς αυτό προάγει τη μακροζωία, την καλή υγεία και την επιβράδυνση της γήρανσης
 • Πώς να χρησιμοποιείτε τη φυσική και την αντίστροφη αναπνοή ανάλογα με το τι θέλετε να κάνετε με την ενέργεια σας (Qi)
 • Πώς να φορτίσετε το αιθερικό σας σώμα και πώς να δημιουργήσετε ένα κέλυφος προστασίας
 • Πώς να συνδέεστε με τις ενέργειες του περιβάλλοντος (ουράνιες ή γήινες) και να απορροφάτε Qi
 • Πώς και που να αποθηκεύετε το Qi
 • Διαλογισμό για την ενεργοποίηση του εγκεφάλου
 • Πρακτική για τον καθαρισμό της αύρας και την αναζωογόνηση του αιθερικού σώματος
 • Μάντρα για τον καθαρισμό και την ενεργοποίηση του 1ου, 2ου, 3ου και 4ου ενεργειακού κέντρου καθώς και του κέντρου του Σπλήνα και η σχετική θεωρία.
 • Πρακτικές για αποφόρτιση, απαραίτητες μετά από κάθε πρακτική.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το Σεμινάριο είναι επί τούτου αρκετά σφιχτά δομημένο και θα πρέπει να το αντιληφθείτε σαν ένα θεραπευτικό “μαραθώνιο” φόρτισης του ενεργειακού σας σώματος. Ολοκληρώνοντάς το, ο στόχος μας αφενός είναι το ενεργειακό σας σώμα να δονείται σε υψηλότερη συχνότητα και να έχετε ήδη νιώσει το Τσι στο Νταν Τιέν (ενεργειακό κέντρο) έχοντάς το ενεργοποιήσει και αφετέρου να έχετε δημιουργήσει στο νου σας έναν πλήρη χάρτη σχετικά με την πορεία στην προσωπική εργασία με την ενέργεια. Γι’ αυτό, εκείνο το τριήμερο θα παρακαλούσαμε, όσο βέβαια σας το επιτρέπουν και οι άλλες υποχρεώσεις σας, να το αφιερώσετε στον εαυτό σας και σ’ αυτήν την εσωτερική εργασία.

%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1-%cf%83%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%84%cf%83%ce%b9-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%b3%ce%ba-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%80

 

=============================================================

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ ΣΙΑΤΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

INTRODUCTORY SHIATSU SEMINAR

IMG_0079a 

 

Ξεκινώντας το εκπαιδευτικό έτος το Α.Σ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ διοργανώνει Εισαγωγικό Σεμινάριο στο Σιάτσου και στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Το σεμινάριο θα περιέχει τόσο θεωρία στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, όσο και πρακτικές στο Σιάτσου. Με το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις και τεχνικές, ώστε να μπορούν να κάνουν μια μίνι συνεδρία.

Το σεμινάριο θα είναι δωδεκάωρο και θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου 2016 στο ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ (Λεβήνου 71, Θέρισσος). Θα ισχύσει ως προκαταρκτικό για όσους θέλουν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους που θα οδηγήσει σε επαγγελματική πιστοποίηση.

Το ΣΙΑΤΣΟΥ είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και πιο ουσιαστικές εναλλακτικές θεραπείες, γι’ αυτό και η εκπαίδευση σ’ αυτό διαρκεί τρία ακαδημαϊκά έτη με συγκεκριμένη ύλη που πρέπει να έχει διδαχτεί κάποιος, προκειμένου να είναι σε θέση να το εξασκήσει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι η εξάσκησή του έχει να κάνει με την υγεία και την ευεξία του αποδέκτη μας. Η λέξη Σιάτσου σημαίνει «πίεση με τα δάχτυλα» και οι διάφορες τεχνικές γίνονται κατά μήκος των ενεργειακών καναλιών ή μεσημβρινών, προκειμένου να ενεργοποιήσουν τη ζωτική μας ενέργεια να κυκλοφορήσει ελεύθερα στο σώμα. Η διάγνωση καθώς και η θεραπεία μέσω Σιάτσου στηρίζεται πάνω στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Άλλες τεχνικές περιλαμβάνουν διατάσεις και χειρομαλάξεις καθοδηγούμενες όμως από τη σωστή αναπνοή.

Το πρόγραμμα που ακολουθούμε είναι σύμφωνο με τις οδηγίες της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΑΤΣΟΥ.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6944322432, Μάνος Ταμιωλάκης

 

 

=============================================================

 

International summer seminar
at the beautiful REINE of the LOFOTEN ISLANDS in NORWAY

Quansheng qigong (全生)
QI GONG OF THE INTEGRATED EXISTENCE
11. 14. AUGUST 2016

 12122907_1000877866599107_8726622743604839268_n

Feel the energy

The Qigong of the Integrated Existence is the essence of many years of study and practice of Emmanuel (Manos) Tamiolakis with important Masters and teachings. The main target of this process is to fully develop the energy potential of the practitioner. This can be accomplished, if the practitioner cleans and activates his energy centers (chakras), his energy meridians and his aura and learns how to connect with the qi of the environment (in order to (re-)charge himself) through correct alignment, stillness of the mind and correct breathing. Only then, free from any obstacles and fully activated, we can say that we are living a life in our full potentiality. We have to learn to accumulate Qi, so that there will be always a Qi reserve, which then has to be cultivated and strengthened through the microcosmic and macrocosmic orbit and other meditational and dynamic practices. This will lead to better health and to a slowdown of aging and it will additionally have a great benefit to all the other facets of the life of the practitioner. Once the chakras are activated, this increases the feeling of pleasure and inner power, the sense of love, the ability of communication, the clarity of thought and the connection to spirituality. All these qualities influence greatly the improvement of the conditions of everyone’s life in all areas and create the sense of an integrated existence.

In conclusion, the Qigong of Integrated Existence has to do with the cleaning and activation of chakras, the cleaning and activation of energy meridians, the learning how to absorb the invigorating energy of the environment, how to refine and how to direct and handle this energy. The resulting accumulation of a reserve of Qi can be used as the practitioner wishes, apart from the fact of achieving a better health condition. Some use this reserve of Qi for therapeutic purposes, others for a better quality of life and some for their spiritual growth. The special skills, that one acquires by following this path is simply a result of the persistent practice in a correct and effective method.

Manos will teach in this seminar the first level of this method.

 

 

Level 1: Fundamental levelElementary level 3

The first level is the foundation of Qigong of the Integrated Existence and it’s a fast way for the practitioner to be recharged with energy and to gain theoretical and practical knowledge on how to accumulate, to cultivate and balance the energy qualities of Yin and Yang.

The participant will learn:

 • Basic theory for Qigong and how it promotes longevity, good health and slowing of the aging
 • How to utilize the natural and the reverse breathing depending on what the practitioner wants to do with his/her energy (Qi)
 • How to charge the ethereal body and how to create a shell of protection
 • How to connect to the environmental energies and absorb Qi
 • How to store the Qi in the second chakra (Dan Tien)Elementary level 4
 • Meditation for brain activation
 • Meditation of cleaning the aura and rejuvenating of the ethereal body
 • Mantra for cleaning and activation of the 1st, 2nd , 3rd and 4th Chakra and the theory about.
 • Exercises for discharge, necessary after every practice

 

 

The seminar will be held in English, translation in Norwegian will be possible, if needed.reina-lofoten-norway

 

 

The seminar will take place in REINE, LOFOTEN ISLANDS, NORWAY, a place with gorgeous view over mountains and sea.

 

 

 

Registration and ensuring of participation:

Participation in the seminar is guaranteed by sending the Registration Form by mail to the organizer and only on a payment of the certain sum according to the chosen method of payment in the Registration Form.

 

 

 Cancellation of participation:

*If the participant cancels his/her registration one month before the seminar (before the 11th of July), the amount of money is already paid for the registration is NOT refundable, UNLESS someone else interested take his/her place timely.

*If the seminar is canceled for any reason independent from the participant (for example, because of the organizer, teacher, place) the whole amount of money, already provided for the seminar, will be refunded.

The maximum number of participants is 24 and the priority order will be based on the date of payment, irrelevant of the payment method.

The participant will receive at the end of the course a certificate of attendance for the first level of The Qigong of the Integrated Existence.

nordland-lofoten-islands-norway-wallpaper-768x480

 

Food and accommodation

Guesthouse ‘det Gamle Hotellet’ has 7 beds available during the seminar. Special price per person for three nights: NOK900 (95 Euros) in a shared room, NOK1200 (128 Euros) in a single room. The price is including bedding, towels, tea, coffee, wifi and end-cleaning.

There are other options close by too for quite a good price. And if someone wants to stay in a fisherman’s cabin (original Lofoten ‘rorbu’), this can be arranged too, but they are pricey.

Everyone is responsible for their own breakfast and lunch, but we can cook and eat our (vegetarian) evening meal together in the kitchen of Guesthouse ‘det Gamle Hotellet’. There are several eating options close by as well as a small shop that sells basic groceries. A larger supermarket is ca 2 kms away.

 

On the website www.guesthouselofoten.com you will find a lot of information about the area, things to do and how to get there, as well as contact information.

 

For any organizational information and for registration please contact Lilian Dijkema, Tel: +4799038068

e-mail: lilian@guesthouselofoten.com

 

Bank account number for payment is 4509 15 86952, IBAN: NO93 4509 1586 952,

BIC: SNOWNO22, Clearing code: 4701 / 4701.5

Name of bank: Sparebank 1 Nord-Norge, Strandgata 12/16, 8656 Mosjøen, Norway

Made payable to Lilian P C Dijkema, 8390 Reine, Norway

=============================================================

We are happy to announce our international seminar in  Tian-Jue (Longevity) Qigong
at the beautiful Agios Pavlos,Crete.

 

 Elementary level 3

Longevity Qigong

Manos Tamiolakis will teach the

1. The first level of Tian-Jue (Longevity) Qigong from Tuesday 8th to Friday 11th of July

and 

2. The second level from Friday 11th to Sunday 13th of July.

Both levels are part of a complete 4levels Qi Gong study, having its roots in the daoist monasteries of Wudang in 12th. century.

Manos has many years experience in practicing and teaching Qigong. He is actually the only one in Europe, who has permission from the renowned 81 years old Qigong Master and healer Zhou Ting-Jue to teach the Tian-Jue Qi Gong system. The main reason for that permission is that he can emit the Qi, which he will let the participants of the seminar experience.

We all know the benefits of Qigong, of promoting health, preventing disease and delay aging. The goal is to increase a person’s quality of life. In its advanced levels, Qi Gong can even help people bring forth and develop various special abilities. Ultimately, it is about activating and opening one’s energy channels, learning to control and mastering one’s own energy as well as the universal energy, in order to achieve Self-Mastery.

 

 

LEVEL I: Fundamental Level

Level 1 is the foundation of the Tian-Jue Qigong system and is the fastest way to collect positive energy; relax, heal, restore and recharge the body; Align, cultivate and balance the Ying-Yang Energy. It strengthens and purifies the inner energy and the meridians, increasing your overall health and vitality. It balances the Ying-Yang for each internal organ, it strengthens and restores skin, joints, tendons, ligaments, and muscles.

In Level 1 you will learn both static and dynamic forms to absorb energy from your surroundings (Heaven and Earth) and to store it in your power centers (Tan Tiens) in order to nourish, tone up and increase your internal store of Qi (energy) within your body. The dynamic movements of the Level I form are used to move the energy collected from outside to inside of your body, so you are literally “drinking” life from the energy of your surroundings.

 

LEVEL 2: Intermediate Level

The requirement to teach someone the 2nd. level is, on the one hand to have learned the first and on the other to feel already some kind of accumulation of Qi in the Dan Tian (e.g. in the form of vibration or accumulated heat etc.). Those, who have achieved this even by practicing other kinds of Chi Kung, may as well learn the second level (right after learning the first).

Level 2, Intermediate Qi Gong, teaches how to move energy in a small orbit, as well as various Qi-emitting and clearing techniques, which are crucial for maintaining a balanced field; beneficial to every student, and an essential training and practice for healing and health care practitioners.
In this level, we teach Qi Gong forms combining visualization and the mind’s intention, that function to clear the gates along the microcosmic orbit, so that Qi can circulate freely through the channels, through the spine and the front of the body. The circulation of Qi through this orbit preserves Jing (the most potent form of Qi), which increases the longevity, health and vitality of the practitioner, and purifies one’s own Qi. It also creates a reservoir for excess energy, providing a safety valve for regulating the vast amount of energy that can enter the channels through Qi Gong practice.

The circulation of Qi through the microcosmic orbit is the foundation for developing the medical Qi Gong healing skills of Qi projection and Qi vibration. Students learn exercises for training their ability to project Qi, vibrate Qi, and extract Qi. Qi projection is the basis for tonifying acupuncture points, meridians, and organ systems.

Pls. see shaolinkungfu.gr/qigong for further information on this part.Alexander, Kostas and Amalia enjoying the crystal clear waters of Palaiochora

 

There will be of course enough time for swimming and relaxing in the sun, socializing and exchanging of experience with the other participants. The sea in Agios Pavlos is clean, the area beautiful and there are a lot of possibilities in having additional activities like trekking.

 

 

The Program

 

Tian Jue Qigong – Level 1

Tuesday 8. July     

18:00-19:30

20:00

Welcome & Introduction meeting, Meditation

Dinner

Wednesday 9. July         

9:00-11:00

Meditation & Qigong theory

Breathing techniques

19:00-20:30

Tian-Jue Qigong-Level 1

Meditation

Thursday 10. July       

9:00-11:00

Meditation & Tian-Jue Qigong-Level 1

19:00-20:30

Tian-Jue Qigong-Level 1

Meditation

Friday 11. July

9:00-11:00

Tian-Jue Qigong-Level 1

Closing

 

Tian-Jue Qigong-Level 2

Friday 11. July

9:00-11:00

19:00-20:30

Tian-Jue Qigong-Level 1-   practicing all together

Exchanging experiances & Introduction of Tian-Jue Qigong -Level 2  
Saturday 12. July                                                9:00-10:30

Tian-Jue Qigong-Level 2

Theory and practice

19:00-20:30

Tian-Jue Qigong-Level 2
Qi emitting techniques
Sunday 13. July

9:00-11:00

Tian Jue Qigong-Level 2

Qi emitting techniquesClosing

 

 

The seminars will take place in a hall, with a beautiful view at the blue south sea of Crete.

The language of the Qi Gong seminar will be English and Greek. It can be German too, Manos speaks fluently any of these languages

 

Meditation is of course free of charge.

Tian-Jue Qigong practitioners of the Level 1 can of course participate again in the Level 1 part for free, as far as the number of the participants is not complete. They just have to pay only for their accommodation.

 

Accomodation:

The accommodation will be at the Studios Kavos Melissa. The rooms are comfortable with bathrooms and a sea view. Every room has kitchen facilities and free Wi Fi.

There is a choice between

8 double rooms and

4 rooms for 4 people (in 2 of them there is a possibility for a 5th person)

 

HOW TO GET TO AGIOS PAVLOS

Take a flight to Chania or Heraklion. Alternatively you can take the ferry from Piraeus to Rethymnon, Heraklion or Chania.
Then you can get the bus to Rethymnon and then a taxi to Agios Pavlos. Alternatively you can get the bus from Rethymnon to Agia Galini (8 Euros) and then a taxi to Agios Pavlos (35 Euros). The taxi from Heraklion to Agios Pavlos costs about 110 Euros.

Agios Pavlos is approximately 2 hours drive from either Heraklion (100 klm) or Chania (114) on the north coast.

If you wish to hire a car please organize this with your travel agent or through one of the many websites offering this service.

 

For information and booking contact Manos Tamiolakis, e-mail: kallirroon@gmail.com, tel. 0030 6944322432.

————————————————————————————————————————————–

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΥΛΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΤΣΙ ΚΟΥΝΓΚ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΖΩΪΑΣ

08. 13. ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

 

Ανακοινώνουμε το διεθνές σεμινάριό μας στο Τιεν-Τζου Τσι Κουνγκ στον Άγιο Παύλο στο Ρέθυμνο

 

Το Τσι Κουνγκ της ΜακροζωΐαςElementary level 7

 

Ο Μάνος Ταμιωλάκης θα διδάξει από τις 8-11 Ιουλίου 2014 το 1. επίπεδο του Τιεν Τζου (Μακροζωΐα) Τσι Κουνγκ, και από τις 11-13 Ιουλίου το 2. επίπεδο. Και τα δύο αυτά επίπεδα είναι μέρος της ολοκληρωμένης σπουδής στο Τσι Κουνγκ τεσσάρων επιπέδων, η οποία έχει τις ρίζες της στο ταοιστικό μοναστήρι της Πύλης του Δράκου του βουνού Γουτάνγκ στον 12. αιώνα.

Ο Μάνος έχει πολλά χρόνια εμπειρία στην εξάσκηση και στη διδασκαλία του Τσι Κουνγκ. Είναι ο μοναδικός στην Ευρώπη που έχει την άδεια από το δάσκαλό του Μάστερ και θεραπευτή Zhou Ting-Jue για να διδάξει αυτή τη μέθοδο του Τσι Κουνγκ. Ο κύριος λόγος που έλαβε αυτήν την άδεια, είναι γιατί έχει κι εκείνος τη δυνατότητα να διοχετεύει (εκπέμπει) ενέργεια, κάτι το οποίο θα φροντίσει να βιώσουν οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου.

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη του Τσι Κουνγκ, όπως της προαγωγής της υγείας, της προφύλαξης από ασθένειες και της επιβράδυνσης της γήρανσης. Ο στόχος τελικά είναι να αυξηθεί η ποιότητα της ζωής του ασκούμενου. Ο ασκούμενος στο Τσι Κουνγκ μπορεί στην πορεία να αναπτύξει ακόμα και ιδιαίτερες ικανότητες. Εν κατακλήδει το Τσι Κουνγκ έχει να κάνει με τον καθαρισμό και την ενεργοποίηση των ενεργειακών μεσημβρινών, με το να μάθει κανείς να ελέγχει και να χειρίζεται την ενέργειά του καθώς και τις ενέργειες του περιβάλλοντος με σκοπό να επιτύχει τελικά αφενός  καλύτερη υγεία και αφετέρου περίσσεια ενέργειας, την οποία μπορεί να αξιοποιήσει, όπως ο ίδιος επιθυμεί. Το αυθεντικό Τσι Κουνγκ είναι ένας πραγματικός, απτός και πολύ αποτελεσματικός δρόμος προς την Αυτο-καλλιέργεια.

 

Επίπεδο 1: Θεμελιώδες επίπεδο
Το επίπεδο 1 είναι το θεμέλιο της Μεθόδου του Τιέν Τζου Τσι Κουνγκ και είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να αποκτήσει κανείς θετική ενέργεια, να χαλαρώσει και να επαναφορτίσει το σώμα, να συνδέσει, να καλλιεργήσει και να εξισορροπήσει τις ενέργειες Γιν Γιανγκ. Ενισχύει και καθαρίζει την εσωτερική ενέργεια και τους μεσημβρινούς, αυξάνοντας τη γενική υγεία και ζωτικότητα. Εξισορροπεί το Γιν Γιανγκ για κάθε εσωτερικό όργανο, ενισχύει και αποκαθιστά την επιδερμίδα, τους συνδέσμους, τους τένοντες,τις αρθρώσεις και τους μύες.

Στο επίπεδο 1 θα μάθεις τόσο στατικές όσο και δυναμικές πρακτικές για να απορροφάς ενέργεια από το περιβάλλον (γη και ουρανό) και να την αποθηκεύεις στα ενεργειακά σου κέντρα (Ταν Τιέν), προκειμένου να τη θρέψεις, να τη συντονίσεις και έτσι να αυξήσεις το εσωτερικό σου απόθεμα σε Qi (Τσι) στο σώμα σου. Οι δυναμικές κινήσεις του επιπέδου 1 χρησιμοποιούνται ώστε να μεταφέρεις την ενέργεια που απορροφάς από το περιβάλλον από έξω προς τα μέσα στο σώμα σου, ώστε να μπορείς να πεις οτι “τρέφεσαι” με ενέργεια του περιβάλλοντός σου.

Elementary level 2

Επίπεδο 2: Μεσαίο επίπεδο

Η προϋπόθεση για να διδαχτεί κάποιος το 2. επίπεδο είναι αφενός να έχει διδαχτεί το πρώτο, αφετέρου να νοιώθει ήδη συσσώρευση του Qi στο Νταν Τιεν (π.χ. σε μορφή κραδασμού ή συσσωρευμένης θερμότητας κλπ.). Όσοι από προηγούμενη εξάσκησή τους ακόμα και σε άλλα είδη Τσι Κουνγκ το έχουν επιτύχει αυτό, μπορούν κάλλιστα να διδαχτούν και το δεύτερο επίπεδο.

Το δεύτερο επίπεδο, το Τσι Κουνγκ μεσαίου επιπέδου, εμπεριέχει πρακτικές όπως πώς να κινούμε την ενέργεια στο «μικρό κύκλο» καθώς και πρακτικές εκπομπής και καθαρισμού της ενέργειας, οι οποίες είναι κρίσιμες προκειμένου να διατηρήσουμε ένα ισορροπημένο ενεργειακό πεδίο. Αυτό είναι ωφέλιμο για κάθε ασκούμενο και μια ουσιώδης εκπαίδευση και πρακτική για όσους εργάζονται στην εκπαίδευση, στην υγεία και στη θεραπεία άλλων.

Σ’ αυτό το επίπεδο θα διδαχτούν πρότυπα Τσι Κουνγκ που συνδυάζουν τον οραματισμό και την πρόθεση, και η λειτουργία τους είναι να καθαρίσουν τις πύλες κατά μήκος των μεσημβρινών της «μικροκοσμικής» τροχιάς, έτσι ώστε το Τσι (η ενέργεια) να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης και του μπροστινού μέρους του σώματος. Η κυκλοφορία του Τσι σ’ αυτόν τον κύκλο αφενός καθαρίζει την ενέργεια και αφετέρου συντηρεί το Τζινγκ (η πιο θεμελιώδης μορφή ενέργειας στο σώμα μας) με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ζωτικότητα, η υγεία και η μακροζωία. Αυτό δημιουργεί μια δεξαμενή περίσσειας ενέργειας, παρέχοντας παράλληλα και μια βαλβίδα ασφαλείας για τη ρύθμιση της παραπάνω ενέργειας, η οποία μπορεί να εισέλθει στους μεσημβρινούς μέσα από την πρακτική στο Τσι Κουνγκ.

Η κυκλοφορία του Τσι κατά μήκος της «μικροκοσμικής» τροχιάς είναι το θεμέλιο για την ανάπτυξη των θεραπευτικών ικανοτήτων της προβολής και της δόνησης της ενέργειας του Θεραπευτικού Τσι Κουνγκ. Εδώ θα διδαχτούν ασκήσεις για να εξασκήσουμε την ικανότητά μας να προβάλουμε, να δονήσουμε και να εξαγάγουμε το Τσι. Η προβολή και εκπομπή του Τσι είναι η βάση για την τόνωση των σημείων του βελονισμού, των μεσημβρινών και των εσωτερικών οργάνων του σώματος.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα επίπεδα δες τη σελίδα: shaolinkungfu.gr/qigong

Παράλληλα βέβαια, κατά τη διάρκεια αυτής της γεμάτης εβδομάδας θα έχουμε χρόνο για κολύμπι, χαλάρωση, παρέα και ανταλλαγή εμπειριών με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Η θάλασσα στην Άγιο Παύλο είναι καθαρή, οι παραλίες όμορφες και υπάρχουν πολλές δυνατότητες και για άλλες δραστηριότητες όπως πεζοπορία κλπ. Όσοι έχουν διδαχτεί ήδη το 1. επίπεδο μπορούν φυσικά να συμμετέχουν χωρίς κόστος γι’ αυτό, παρά μόνο για τη διαμονή τους.

 

Ο Μάνος θα είναι διαθέσιμος να διδάξει και ατομικά κάποιον, εάν υπάρχει κάτι που χρειάζεται ή επιθυμεί να διδαχτεί έξτρα (για παράδειγμα, ένα ταολού από Bagua ή Praying Mantis, κ.α. (δείτε τη σελ. http://shaolinkungfu.gr/styles). Απλά ζητήστε το..

Μέσα στο πρόγραμμα του σεμιναρίου ο Μάνος θα διδάξει διαλογισμό, χωρίς καμία παραπάνω οικονομική επιβάρυνση.

 

Η γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι αγγλική και ελληνική.

 

ΧΩΡΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΩΜΑΤΙΑ

Η διαμονή μας θα είναι στο Kavos Melissa Appartments. Τα δωμάτια είναι πάνω από τους γνωστούς αμμόλοφους, καθώς και η αίθουσα των σεμιναρίων και έχουν θέα το γαλάζιο του Λιβυκού πελάγους. Υπάρχει κουζίνα σε κάθε δωμάτιο για προετοιμασία πρωινού ή και γεύματος καθώς και δωρεάν Wi Fi.

Υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε

8 δίκλινα δωμάτια και

4 τετράκλινα (σε δύο απ’ αυτά υπάρχει και η δυνατότητα και πέμπτου ατόμου).

 

Όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο (βραδινό) χορτοφαγικό μπουφέ.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.